Herunder kan du se de hold, som Musikloftet tilbyder lige nu, og videre hvordan du tilmelder dig. 

Hvis holdene ikke lige passer den dag, hvor du kan, kan du bare spørge; så prøver vi at finde en løsning.

Husk også, at hvis du har en god idé til et hold eller en musikaktivitet, så er du også altid velkommen på Musikloftet; vi har plads til det meste.

Indmeldelse i klub

Indmeldelse i Fritidscentrets fritids- og juniorklubber gøres via Københavns Kommune.

Fritidsklub
Musikloftet er en del af FCIC (Fritidscenter Christianshavn og Indre by), og derfor skal man være indmeldt i vores klubsystem.
Husk at skrive, hvilken skole eller klub I ønsker at blive skrevet op til i bemærkninger.

Ungdomsklub
Klik på "Find Fritidscenter," søg på bydel: "Indel by" og vælg Fritidscenter Christianshavn og Indre by (det gælder både for Indre by og Christianshavn).
Børn og unge bosiddende uden for Københavns Kommune, som ønsker at melde sig ind i fritidscentret skal henvende sig direkte til pladsanvisningen på pladsanvisning@buf.kk.dk eller ringe til 70 25 06 60 for at få hjælp til opskrivning.

OBS: Når I har indsendt indmeldelsen skal denne først godkendes, derefter modtager I et tilbud, der sendes til forældrenes e-boks. Dette tilbud skal accepteres, før jeres barn har fået en klubplads (klik på linket i mailen).

Oplever I problemer, kan I kontakte os på: 21 12 55 77 eller via  vores mail: musikloftet@fcibch.dk

Tilmeldelse af hold

 Tilmelding af hold kan først ske, når de(n) unge er indmeldt i klubsystemet. Er dette ikke tilfældet, så læs da ovenstående rubrik.

Alle tilgængelige hold kan findes i 'webshoppen', som tilgås via dette link. De(n) unge kan også selv tilkøbe sig hold i Musikloftets café via klubkort på betalingsterminalen.

Priser på hold & workshops
500,- per hold/halve år (august-december, januar-juni)50,- for workshops, som løbende lægges i webshoppen

OBS!
For alle unge på 6. og 7. årgang (juniorklubmedlemmer) er første hold gratis*
For alle unge på 8. årgang og derover (ungdomsklubmedlemmer) er tredje hold gratis.

Hvis du er bruger af en af FCICs andre afdelinger og vil høre mere om vores forskellige hold, kan du kontakte følgende personale:
Gammeltoftsgade (Indre by): Ditte, David eller Jacob
Børnebyen (Christianshavn): Mathias eller Claus

*Prisen for selve klubmedlemsskabet ligger ud over holdtilmeldingen.


Hold

Sammenspil
Med Claus, Amanda, Ditte, Matias, David

Til sammenspil har du mulighed for at spille musik sammen med andre, også hvis du ikke har prøvet at spille et instrument før. Hvis du allerede spiller et instrument, har du måske lyst til at prøve at improvisere eller prøve kræfter med andre instrumenter.

Sammenspil er for alle, der har lyst til at prøve at spille trommer, klaver, bas, guitar, percussion, synge eller måske noget helt syvende.

Sang 
med Amanda eller Anne Marie

Det eneste, det kræver at være med her, er, at du har lyst til at bruge din stemme på nye måder. Vi kommer til at udforske vores stemmer og prøve en masse forskellige lyde af. Hvilke lyde er egentlig pæne og grimme og hvorfor? Vi finder frem til spændende måder at synge på og skaber vores egne versioner af de sange, vi arbejder med. Hvis du har en sang, du gerne vil prøve at synge, kan du også tage den med. Stemmerne varmes grundigt op, så vi kan nyde at synge, uden at det bliver anstrengende. Vi skaber et trygt rum sammen, hvor vi kan begynde at øve os i at synge for hinanden.

Musikproduktion og sampling
med Anne Marie

Har du en sangskriver eller musikproducer gemt i maven?

På dette hold bliver du introduceret til Logic, og du vil lære at anvende de basale redskaber: compressor, EQ, reverb osv. Vi ser på, hvordan man opbygger musikproduktioner og kommer derfor også ind på sangskrivning og basal melodi- og akkordlære. Vi kommer til at arbejde med lige præcis de genrer, du har lyst til!

En del af forløbet vil tage udgangspunkt i “sampling”, hvor vi sammen vil tage på "soundwalk" og optage lyde, som kan bruges til at spice vores produktioner op.  

Vi kan afsætte tid til at optage vokal osv. efter behov. Det vigtigste er, at du er nysgerrig og klar på at hoppe i det kreative arbejdstøj!

Byg-dit-eget-instrument
med Morten

Med vores egne hjemmebyggede mikrofoner forstærker vi lyden af træ, søm, skruer, tandbørster, elastikker og gammelt plastic, og bygger vilde, mærkelige og skøre musikinstrumenter. Undervejs afprøver vi vores unikke instrumenter ved at spille dem sammen til koncerter på Musikloftet eller “sampler” dem i musikprogrammet Ableton Live.

Tid: Onsdage

Kor
med Amanda & Anne Marie

Til kor sætter vi gang i stemmen og kroppen, så vi er klar til at sætte stemmen fri og synge sammen. Vi øver os i at bruge krop og støtte, når vi synger, så det bliver rart og nemmere at styre. Vi kommer til at arbejde med flerstemmighed, så vi lærer at holde vores egen stemme. Med tiden lytter vi mere til hinandens stemmer, og skaber en samlet klang i koret. Sangene kommer til at ligge inden for genrerne pop/rock/soul og måske nogle danske højskolesange.

Trommehold
med Jacob

Hvem har ikke drømt om at spille på et trommesæt?

Hvad er en rytme egentlig? Hvorfor er der så mange forskellige trommer og bækkener? Hvad er et groove? Vi undersøger forskellen mellem mange musikalske genrer og spiller praktiske eksempler. En reggae rytme, en jazz rytme eller et funky beat så det bliver tydelig for alle både ved syn og lyd.

Dette hold henvender sig både til begynderen, den øvede og den helt skrappe!!
Tid: onsdag kl 18.00 til 18.50

Teori og hørelære
med Claus

Kunne du godt tænke dig at lære noget om musikkens “byggeklodser”? Hvad er en akkord, en skala? Hvordan er de bygget op? Hvordan lyder de? Hvad betyder dur og mol? Hvorfor klinger musikken som den gør? På dette hold starter vi fra bunden og lærer noget om teorien bag musikken, og vi træner vores øre, så vi kan høre nye lag i musikken og få en bedre forståelse for de forskellige dele af musikken. Hvis der er stor forskel på niveauet på holdet, laver vi et hold for begyndere og et for fortsættere.


Tid: Onsdage og torsdage

Sangskrivning på computer
med MOrten

På dette hold skriver vi sange på computeren med musikprogrammet Ableton Live. Du lærer hvordan du bruger mikrofoner og lydkort til at indspille dine venner, din sang og instrumenter ind på computeren. Måske laver vi endda det næste store hit...

Tid: Onsdage

Sangskrivning
med Ditte

Med en pose fyldt af tips og tricks hjælpes du i gang med at skrive egen musik. Du får praktisk og åndelig hjælp til akkordbrug, tekst-universet, tricks til at få "hul på bylden" og meget mere.
I forløbet bruger vi hinanden til at komme med feedback, og der vil være samarbejde mellem deltagerne, således at vores palet i sangskrivningen styrkes og beriges. Der er både plads til, at du benytter eget musikprogram eller sidder ved klaveret og nørder, og der vil være mulighed for at aftale indspilning af den skrevne musik med Ditte. 

Tid: Tirsdag

Dance Mix
med Johanne & Anne Marie

Kom og vær med, når vi sammen kaster os ud i alle de måder, vi kan bruge vores kroppe på gennem dans og bevægelse.

Vi skal dyrke dans inden for forskellige stilarter (alt fra contemporary til TikTok), lære koreografier (danserutiner) og prøve kræfter med at skabe vores helt eget kreative udtryk. Der er mulighed for at du og dine dansekammerater selv tager den kreative hat på og skaber jeres egne koreografier. Vi vil også gå på opdagelse inden for forskellige genrer og bevægelsesformer - fx yoga, breakdance og improvisation.

Så hvis du er klar på at lære din krop bedre at kende, så er dette holdet for dig. Alle er velkomne uanset niveau.

Tid:
Torsdage fra 16:00-17:00 - opstarterhold dance mix
Torsdage fra 19:00-20:00 - let øvet dance mix

Impro og Jam
med David

Her har du mulighed for at udvikle dine improvisationsevner. Vi fordyber os i forskellige genrer afhængig af stemning og mål. Det kan være høj energi, eller det kan være ren hygge. Lad os lege med musik sammen.

Tid: Torsdage, 1 time pr. hold kl. 15.00-16.00

Protestmusik
med Morten

På dette hold laver vi musik sammen som bryder alle regler. Vi skriver sange på én akkord. Vi skriver sange om alt imellem himmel og jord. Vi skejer ud og gør et væsen af os. Protest-musikken er for alle, også dig som ikke spiller et instrument, men som har noget på hjerte.

Tid: Onsdage

guitarhold 
med Mathias

Som noget nyt har Musikloftet startet et guitarhold op i denne sæson. Det er ligegyldigt, om du er en erfaren guitarist eller helt nybegynder - alle er velkomne.
Du vil lære akkorder, skaler, soloer og måske også en smule musikteori. Vi tager udgangspunkt i, hvad du har lyst. Der er plads til 4 på et hold, og det er ikke nødvendigt at tage sin egen guitar med.

Tid: Tirsdage

Klaverhold
med Anne Marie

På Musikloftets klaverhold tager vi både afsæt i sange, som holdets deltagere ønsker at prøve kræfter med, og dykker desuden ned i forskellige klassiske og rytmiske satser.
Her vil du få styr på basal node- og akkordlære, rytmelæsning og derudover få et fortroligt forhold til fingersætning og at spille melodi og akkorder samtidig.
Målet er, at du som deltagende føler dig rustet til at spille hele stykker med både højre og venstre hånd.